ASSOCIACIÓ DE DONES PERIODISTAS ESPANYOLES
És una associació professional d’ambit català, regulada per estatuts propis, que agrupa a dones que treballen en els mitjans de comunicació.
Els objectius de l’ADPC s’orienten en la millora de la situació professional de les periodistes, d’acord amb la gènesi de la seva història.
Els seus Estatuts van ser aprovats el mes de juny de 1992, convertint-se en la primera associació de dones periodistes de tot l’Estat espanyol.
L’ADPC manté contactes amb altres xarxes de periodistes d’Europa i amb associacions de dones periodistes de França, Alemanya, Anglaterra i Itàlia.
A nivell nacional col.laboren amb altres associacions i grups de dones periodistes de diferents llocs del Estat espanyol i treballen per impulsar la Federación de Mujeres de los Medios de Comunicación que pugui agrupar les associacions de periodistes de tot Espanya.
L’ADPC publica trimestralment i des de l’any 2000 la revista Dones.
Oferm els següents serveis:
- Assessorar i col·laborar en la redacció, aplicació, seguiment i avaluació dels plans d’igualtat particularitzats en funció de cada municipi.
- Promoure l’elaboració d’estudis que analitzin els mitjans de comunicació locals, comarcals, municipals… referents als seus continguts, tractament de gènere, llenguatge, proporció de dones i homes en els diferents llocs de responsabilitat….
- Recuperar la memòria històrica promovent la realització de publicacions locals sobre la història de la dona a cada municipi.
- Coordinar la gestió de projectes així com la tramitació de subvencions de diverses institucions públiques.
- Coordinar projectes cogestionats per més d’un municipi.
- Borsa de recursos de serveis de gènere comprovada i actualitzada.
- Fomentar la introducció continuada de temes de gènere als mitjans de comunicació públics, locals i/o comarcals, mitjançant la realització de programes a les emissores de ràdio municipals, a les televisions locals, insercions periòdiques en butlletins municipals, revistes i publicacions d’àmbit comarcal.
- Facilitar informació i realitzar el seguiment de projectes de gènere finançats per diverses institucions (Parlament Europeu, Instituto de la Mujer, Institut Català de la Dona).
- Proposar, coordinar i realitzar accions concretes a dur a terme en les jornades per excel·lència sobre la dona: 8 de març, Dia de la Dona treballadora, 24 de maig, dia de la salut, 24 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere.
- Realitzar als IES Cicles de conferències, tallers, xerrades… amb material pedagògic perquè els/i les adolescents aprenguin que és el gènere i la comunicació.
mes info a
http://www.adpc.cat/new_site/